maanantai 29. marraskuuta 2010

Joulukuu lähestyy...

Ja Joulu tulee vähemmälläkin puurtamisella! 
(Sanoo sellainen, joka siihen ei itse kykene...)

 Itse kyllä tykkään saada jouluhärdelin aikaiseksi... Siihen kuuluvat ne samat jokavuotuiset leipomis-pöytäliinojen ja  verhojen vaihto -, seimiasetelmat, joulupukit ja kynttiläkuviot, jotka minulle osittain sen joulufiiliksen lopulta myös tekevät. 

Lisäksi kaksi "perinnettä", mitkä kulkevat Kummitätini ja minun välillä ovat, että jokaisena vuonna, johonkin aikaan, silloin kun pipareita meillä satutaan leipomaan, soitan Kummitädilleni ja kysyn sen optimaalisen oikean "piparinkoristelusokeritaikinamassanreseptin", ja sitähän ei voi kirjoittaa ylös ja mitäänhän en muista, joten  sen tietää vain Kummitätini, joka  aina jo  tietää odottaa soittoani. 

Toinen soitto, jonka tietenkin tekisin Äidilleni, jos vain voisin, on Jouluaattoyönä. 
Yleensä yhden kahden aikaan, glögilasi kädessä, Joulukattaus aamua varten tehtynä, lapset nukkumassa,  mies kinkun paistossa, Jouluradiota kuunnellen, kysymme  Kummitädin kanssa toisiltamme - Onko jo valmista? Onko kultaliina pöydässä, veskunasoppa (=luumukiisseli) tehtynä?
Kyllä vaan on
ja siinä se
Joulu yleensä tulla tupsahtaa.

Ihan vielä en ala Joulupukkia odottamaan, mutta aika pian kuitenkin.

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Ihana Tia, tuli ihan kyynel silmäkulmaan ja kylmät väreet, kun pysähdyin lukemaan tämän jutun. Haluan toivottaa sinulle ja perheellesi rauhallista ja tunnelmallista Joulua sekä ensi vuodelle paljon uusia kujeita ja oivalluksia! Sinä olet ihminen, joka saa hymyn huulille =)
Jonna

Unknown kirjoitti...

Kiitos Jonna, kuin myös sinulle - olet ihminen, joka saa hymyn huulille ja energiaa muille :)

Hyvää Joulun aikaa sinullekin Jonna ja myös koko perheelle!


TarINa - Toiveiden taulu