sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Elämää muutoksessa

Täältä tullaan elämä!
Joskus tuntuu, että muutokset elämässä tulevat kaikki yhdellä kertaa, sitten taas välillä menee pitkään - kyllästymiseen asti - ettei juurikaan tapahdu mitään.

Meidän perheessä lapset kasvoivat raksa-ajan aika vallattomasti, nuorin nukkui yöuniaankin joskus autossa, talon vaatiessa jotakin akuuttia peittelytyötä räntäsateessa tai muuta vastaavaa. Kaksi ensimmäistä lasta hurahti varhaisaikuisuuteen ihan parissa yössä, siltä ainakin (nyt) tuntuu.

Nyt keski-ikäisenä (huoh*) olen jo tottunut siihen, että  elämässä vaan  sattuu ja tapahtuu kaikenlaisia asioita, eikä elämää  juurikaan voi ennakoida eikä määrittää kuin suuntaviivaisesti ja muuttuvia tekijöitä tulee koko ajan - varsinkin äidin elämään. Päivä kerrallaan on ihan riittävästi yhdellä kertaa...

Tänä syksynä esikoinen otti ja rakastui - ja muutti pois. Huoneessaan vaatteita ja tavaroita, mutta muuten huoneessaan selkeä tyhjyys. Keskimmäinen aloittelee opiskelujaan, mutta onpa onnekasta, että asumme pääkaupunkiseudulla, etten vielä hänestäkin samaan syssyyn joutunut luopumaan. Opiskelujen ja uuden työpaikan myötä keskimmäisemme rakentelee elämänsä palikoita vauhdikkaaseen tahtiin. Ja kuopus - se vauva - mitä häh? Meni kuudennelle luokalle ja tilaa jo kovasti luokkasormusta muistoksi ala-asteesta, ALA-ASTEESTA. Kävikö poika jo päiväkodin ja eskarin????

Varmaankin jokunen vuosi mennyt kaksi samalla kertaa?

Myös omat opiskeluni - työn ja taiteilun lisäksi - ovat tuoneet muutosta sekä omaan ajan käyttöön, jaksamiseen ja suunnitteluun. Joskus kyllä tapahtuu liikaa, mutta tykkään kyllä elää hiukan - enkä ehkä vaan hiukan -  asiasta viidenteen -asenteella, kun sitten taas välillä tulee huilattua ihan toden teolla. Niin kuin alla oleva leppistaulukin toteaa
"Ympäröi itsesi asioilla, joista pidät, niin voit hyvin"
- on mielestäni niin totta, vaikka sitten kiireelläkin eläisi ja kokisi.

Tästä tulikin mieleeni eräs tehtävä, joka pitää jakaa muidenkin kanssa, mutta siitä seuraavaksi.

Ympäröi itsesi asioilla, joista pidät niin voit hyvin!
Leppäkerttutaulut ovat kooltaan 400 x 400 ja 500 x 500, materiaaleina käytetty massaa, kierrätyskankaita, peilejä, tapettia, akryylimaaleja. Taulut voi livenä nähdä lokakuun ajan Espoon keskuksen kirjastossa, mikä on kauppakeskus Entressessä.


4 kommenttia:

Marikka kirjoitti...

Ihana leppäkerttu, ja niin totta tuo teksti!Täsmälleen tuo onkin jaksamisen salaisuus!:)

Tuire kirjoitti...

Voi sitä kasvun ihmettä! Meidän esikoinen pyöräilee jo ilman apupyöriä.out Mutta on varmasti outo tunne kun lapsi muuttaa pois.
Nyt menemme katsomaan näyttelyn oikein ajan kanssa. :)

Rilla kirjoitti...

Ympäröi itsesi asioilla, joista pidät niin voit hyvin. Ihan totta. Sitä samaa periaatetta yritetään täälläkin noudattaa. Vielä kun pystyisi karsimaa ne ei niin kivat jutut pois :D

Lasten kasvamista meilläkin ihmetellään! Vaikka ollaan astetta nuoremmassa setissä (10, 8 ja 1), vanhimman esiteini-iät ja dödön hankkimiset tuntuvat tästä äidistä hiukkasen haikeilta...

Unknown kirjoitti...

Ei niin kivat jutut - niitäkin kyllä pitää elämässä olla ja pakostakin niitä tulee - mutta elämänmittaisena tavoitteena niiden omien juttujen löytyminen -> pitää tasapainossa ( niin kuin kirahvit tauluissani tasapainoilevat kinttuineen ja miettivät että tasapaino tuo hyvän olon...).

Nuo Leppikset tauluissani ovat pulleita ja kosketeltavia:)

Hei kiva lukea mietteitänne, kiitos!
Tia


TarINa - Toiveiden taulu