sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Maalari uusilla laduilla - ompelutaitoja...

Päivätyössäni tarvitsen aika ajoin mahdollisuutta säilyttää kyniä, papereita ja kommunikointikuvia sopivasti käden ulottuvilla. Monenlaiset viritykset ovat usein olleet epäkäytännöllisiä tai ei niin toimivia - tilanne lapsiryhmän tai lapsen kanssa on jo ohi, kun kuvat ovat löytyneet... Joten ei kun tekemään toimivaa työasua...

Materiaaleja kaivelin kirppismyyntiä odottelevista säkeistämme. Miksi ihmeessä olinkaan aikeissa luopua sieluni väreistä - liilaa löytyi monestakin vaatteesta... Käyttöön otin kertaalleen itse värjäämäni vatteet, pellavamekko, pätkä toisen pellavamekon helmaa ja liila hippipaita, jonka värjäsin Marikkan hippijuhliin.

Liila pellavamekko suikaleeksi, taikataskuja eteen...

Malliltaan tällainen, nauhat päihin...

Yksityiskohtana hippipaidasta leikattu työnäyte, kukan keskelle silitin pienen palan liilaa blong blingiä...


Ja ei kun päälle. Taskuun mahtuvat kaikki oleelliset työvälineet (myös huulipuna ja lasten riemuksi ohjaajan timanttinen taikasauva)...

Eikä ole hassumpi vaikka farkkujen päällä... Taidanpa tehdä näitä eri kankaista lisää.

 Ompelusta pitkästä aikaa innostuneena katselin vaatehuonetta myös sillä silmällä - mitä muuta voisin vielä uudistaa...

 Kahdeksan kokonaista vuotta (!!!) vaatehuoneen tangolla on roikkunut Indiskasta ostettu paksu, raskas ja lähes nilkkapituinen pellavamekko. Mekon hankin äitini hautajaisiin, enkä ole mekkoa hautajaisten jälkeen juurikaan pitänyt, mutta en ole myöskään raaskinut siitä luopua. 
Sakset käteen ja helma sai  mennä (helmaa hyödynnetty yllä), silittämällä lisäsin taskujen päälle ja kaula-aukkoon hopea bling blingiä ihan summittain leikattuina kuvioina - ja kas, syntyi oiva tunika farkkujen kanssa pidettäväksi. 

                                                          
                                                          Surun mekosta ilon mekoksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kiva idea, tällaista voi hyödyntää monenlaisissa töissä!


TarINa - Toiveiden taulu