tiistai 24. marraskuuta 2015

Maalausta turvallisin materiaalein

Olen syksyn aikana ollut ohjaamassa MLL:n perhekahvilaa 
Espoossa Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa. 
Ryhmässä on hyvin eri-ikäisiä lapsia, sylivauvoista leikki-ikäisiin ja isonpiinkin Muruihin.

Suunnittelen toiminnat aina niin, että jokainen voi osallistua ja haastetta voi sitten lisätä lapsen iän, kehityksen tai innon mukaan. 

Tässä meillä on menossa maalaustuokio turvallisin materiaalein. Materiaalit olivat joko kiisseliä tai soseita. Sosepurkit pidän visusti piilossa, jotta pienokaiset eivät ehdollistu syömiseen. Toki ei haittaa, vaikka pikkuinen käsi menee suuhun, mutta ensisijaisesti tekeminen, kokeilu ja maalaus ovat pääosassa. 

Usein teen maalit valmiiksi kuvassa näkyviin muovipulloihin.


 Alustan toiminnat aina jollakin lorulla tai laululla, joissa useinmiten seikkailee jokin eläin. Tai sitten liikutaan esimerkiksi eri vuioden ajoissa tai värien maailmoissa. Kuvat annan osallistujille mukaan. Kuvat helpottavat kaikkien lasten ymmärtämistä ja totta kai ovat puheen tukena toiminnassa. Minun ryhmiin on tervetulleita myös erityistä tukea tarvitsevat lapset ; käytän ohjaamisen tukena kuvia, tukiviittomia ja piirtämistä.
                                    
                             Mukana värileikissä oli myös oma lapsenlapseni. 
Niin rakas.


Isommille lapsille laitoin penkin erikseen, jonka päälle olin teipannut isoja papereita. Penkin päällä, lähellä äitiä, isiä tai muuta perhettä, he saivat kokeilla "ihan oikeita taiteilijan maaleja", 
isot pensselit ovat suosittuja.

Taiteilun jälkeen on MLL:n perhekahvilassa kahvin ja herkkujen aika, 
vertaistuki ja lasten yhteinen leikki ovat tärkeitä vanhemmuuden ja lapsiperheen arjessa.

Ei kommentteja:


TarINa - Toiveiden taulu